5 Sebab Sahom Valley Resort Merupakan Tempat menarik di Kampar

Sahom Valley Resort merupakan satu destinasi yang wajib anda kunjungi jika anda inginkan percutian terbaik di Perak. Tapi mengapa? Apa yang ada di Sahom Valley yang boleh membuatkan percutian anda percutian yang sangat bermakna? Mari kita lihat!

1. Suasana kampung – lain daripada yang lain

Sahom Valley terletak di lembah Kampung Sahom, Kampar Perak yang sangat cantik dan tenteram. Penginapan yang kami sediakan adalah berunsurkan rumah-rumah tradisional di mana anda dapat berkumpul dengan sanak saudara dan kawan-kawan dengan selesa. Di sini juga terdapat sebatang sungai yang jernih dan sangat sesuai untuk dinikmati oleh segenap pengunjung. Mari kita lihat suasana sekeliling Sahom Valley yang indah ini.

Kolam ikan yang sangat tenteram, tak kira pada waktu pagi, tengahari mahupun petang.
Pemandangan Gunung Gajah yang menempatkan Gua Tempurung. Begitu unik!
Sungai di tapak campsite. Sangat menyegarkan!

2. Banyak haiwan yang menarik

Bagi pengunjung yang datang dari kota, pasti akan tertarik dengan haiwan-haiwan ternakan yang kami pelihara di sini. Selain ayam dan itik, kami juga ada kuda, rusa, ayam keluk-keluk dan sebagainya! Bukan setakat itu, anda juga boleh menunggang kuda tersebut ataupun menaiki kereta kuda yang baru kami ‘upgrade’. Selain itu, di kolam bersebelahan surau pula, pengunjung dapat memberi makan ikan tilapia merah yang kami ternak dengan penuh kasih sayang!

Joyride oleh pengunjung bersama-sama kuda bernama Zorro! So handsome (the horse)!

3. Tanaman yang pelbagai jenis

Kami juga ada menanam pelbagai jenis tanaman di sekeliling resort ini. Dari tanaman jenis sayur-sayuran, kepada tanaman herba, dan seterusnya sawit. Produk terbaru kami ialah cendawan yang kami jual pada orang-orang tempatan – sangat sedap kalau digoreng! Kami juga ada Taman Herba yang masih dalam proses pembangunan. Insyaallah boleh dilawati dalam masa terdekat ini.

4. Berbagai-bagai aktiviti yang menghiburkan

Terdapat pelbagai aktiviti outdoor yang boleh anda lakukan di sini. Kami jamin percutian anda tidak akan membosankan dan akan menjadi percutian terbaik bersama-sama kaum keluarga dan rakan-rakan.

Water tubing merupakan salah satu aktiviti yang popular di sini!
Kayak pun apa kurangnya, dengan suasana yang sangat menenangkan – memang layan!

5. Staff dan komuniti tempatan yang mesra

Resort kami bekerja rapat dengan komuniti-komuniti di Kampung Sahom. Kebanyakan staff kami merupakan orang tempatan yang sangat banyak membantu dan sangat mesra. Kami di sini begitu mengalu-alukan kehadiran pengunjung luar, tak kira dari segenap pelusuk Malaysia dan kami amat berharap dapat menyediakan servis yang terbaik untuk anda!

Jadi apa tunggu lagi? Jika anda datang ke Kampar atau kawasan-kawasan yang berdekatan, singgah dan book dengan Sahom Valley Resort jika anda inginkan percutian terbaik di Kampar. Jika ada sebarang pertanyaan lanjut, terus click ke link Whatsapp kami dan kami akan berhubung dengan anda secepat mungkin.

We hope to see you here!

One thought on “5 Sebab Sahom Valley Resort Merupakan Tempat menarik di Kampar

  1. shariff

    wauu…looks like it is a great place for getaway from hustle bustle of city life. will be there soon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *